Praha.cz

 
Nacházíte se: O Praze
O Praze
Festival Jeden svět

Festival Jeden svět je jedním z nejvýznamnějších multikulturních festivalů věnovaných problematice lidských práv v Evropě. Koná se každoročně na začátku března a patří mezi zakládající členy Asociace lidskoprávních festivalů. Zabývá se sociálními tématy, problematikou rozvojových zemí, lidskými právy a lidskými příběhy. Organizátorem festivalu je společnost Člověk v tísni, která je humanitární organizací s cílem pomáhat v krizových oblastech a podporovat dodržování lidských práv ve světě. Spolupořadatelem je ministerstvo kultury.

Celý článek...
 
Pražský mezinárodní maraton (PIM)

Pražský mezinárodní maraton, světově známý pod zkratkou PIM (Prague International Marathon), vznikl teprve v roce 1995, ale za svou krátkou existenci se už probojoval mezi nejprestižnější maratonské běhy světa. Nejdůležitějším podnikem roku je Pražský maratonský víkend, který v sobě zahrnuje hlavní maratonský běh. Pořádá se každoročně v první polovině května přímo v centru města Prahy.

Celý článek...
 
Pochod Praha - Prčice

Pochod Praha - Prčice vznikl v roce 1966, kdy se 17. dubna vydalo podle historických údajů 469 pochodníků na trasu s podtitulem "Sukovou cestou" měřící 65 kilometrů. Původním cílem bylo překonat pěšky vzdálenost čítající sto tisíc loktů českých. Na založení se podíleli Jiří Dvořák, který byl redaktorem časopisu Turista, a Ing. Karel Kulle, ve spolupráci s místním rodákem a sportovním propagátorem Stanislavem Ratajem.

Celý článek...
 
Letní Shakespearovské slavnosti

Letní Shakespearovské slavnosti patří již tradičně k létu v Praze. Divadelní představení pod širým nebem vznikla z podnětu bývalého prezidenta Václava Havla v roce 1994 a od té doby se už odehrálo 10 úspěšných sezón. slavnosti se tradičně konají v historických kulisách Pražského, Brněnského a Bratislavského hradu. Počátek festivalu souvisí s myšlenkou otevřít Pražský hrad široké veřejnosti, a k tomu jsou právě hry uznávaného anglického dramatika sedmnáctého století Williama Shakespeara ideální příležitostí.

Celý článek...
 


DOPORUČUJEME

Fotografie Prahy - Galerie nejkrásnějších míst a zákoutí Prahy. | Kam v Praze - Načerpejte inspiraci v turistickém průvodci Prahou.